Hvordan køber man aktier

Hvordan køber man en aktie

Der er flere måder at købe aktier på, og der er også flere steder du kan gøre det. Svaret på "hvordan man køber en aktie" er altså ikke så simpelt som det kan lyde. Er du ny til aktiehandel er det derfor vigtigt du sætter dig ordenligt ind i tingene før du køber din første aktie.

Hvor

Du kan købe aktier igennem banken hvor du har din konto. I mange tilfælde tilbyder banken en separat konto til handel med aktier.

Du kan også vælge at benytte en broker som ikke laver andet end at handle med aktier.

Der er fordele og ulemper ved begge steder, og valget er oftest forbundet med hvor længe du ønsker at holde den købte aktie før du sælger den.

Men det handler ikke bare om hvor du køber din aktie. Det handler også om

Hvordan

Der er nemlig flere måder at købe aktier på, og du kan godt handle en aktie og tjene på kursændringer uden faktisk at eje aktier i firmaet. Eksempelvis via CFD handel.

Men ud over dette, så er der mange nye aktiehandlere som skal til at købe deres første aktie som ikke ved at man kan lave en aktiehandel hvor man tjener penge når kursen falder. Dette kaldes en "short" handel.

Alt i alt så er aktiehandel en jungle. Der er virkelig mange ting at lære, og hvis man ikke er sat ordenligt ind i detaljerne kommer man til at miste penge.

Vi anbefaler derfor alle at tage vores aktiekursus før de begynder at handle med rigtige penge.

Vores kursus er uden tvivl Danmarks mest omfattende aktie og investeringskursus.

 

  • Kursus i Aktiehandel    Mest omfattende kursus i Danmark.